Andrea Kane - Pleh Orkestar

objavljeno dana Preuzeto52x

Sobakaisti vam sa ponosom predstavljaju prvo elektronsko izdanje zbirke pesama „Pleh orkestar“ našeg autora Andree Kanea. „Pleh orkestar“ je prva knjiga iz projekta Sobakaisti objavljena u ediciji „Razglednice“.

Andrea Kane je rođen 1989. godine u Deziju, u Italiji. Večiti je student na katedri za italijanistiku. Član je umetničkog pokreta Sobakaisti. Bavi se muzičkom kritikom i do sada je objavljivao na portalima HellyCherry, Rockomotiva, Hemp Humans, Kulturadijacija, Pobuna umetnosti. Piše o muzici i životu na blogu „Šta slušam, a šta mi se dešava“. Ovo mu je prva zbirka poezije.

Autor zbirke, u svojim pesmama oslikava scene iz studentskog života, život u Studenjaku, kao i lični odnos prema muzici, inspiraciji i poeziji. Po njegovom svedočenju prve pesme iz ove zbirke nastale su 2014-te godine, a čitava zbirka dobila je svoj konačni oblik 2015-te godine. Zbirka je podeljena na tri ciklusa: Ulica, Blue train i Strah od dvaesedme, a Igor Repin, slikar iz pokreta Sobakaisti, napravio je po jednu prateću ilustraciju za svaki ciklus.

Zbirka je objavljena u elektronskom formatu kako bi bila što dostupnija publici, jer je čitaocima zbog monopola izdavačkih kuća, kao i užasne politike otkupljivanja knjiga za gradske biblioteke, skoro nemoguće da se upoznaju sa svojim savremenicima i pronađu nekog novog neafirmisanog autora. Sobakaisti i dalje veruju u štampana izdanja i vrednuju ih mnogo više nego elektronska, ali dok ne budemo imali dovoljno razloga i dovoljan broj publike za štampanu verziju zbrike, knjiga će postojati samo u elektronskoj verziji i biće dostupna za besplatno preuzimanje.

Uživajte u čitanju!

Preporučujemo
Komentari